news-details

Vali Kızılkaya: Siirt mutfağını markalaştırmak önceliğimiz

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ile eşi Nurten Kızılkaya, Valilik himayelerinde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Siirt Gastronomi Paneli ve Fotoğraf Sergisinin açılışına katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Vali Kızılkaya, Siirt’e özgü tescilli lezzetlerin tanıtımına vurgu yaparak, “Siirt’imizin orijinal ve kendine has özellikleriyle öne çıkan tescilli lezzetlerini, Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle geleceğe taşıyıp turizme kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Hafta boyunca düzenlenen gastronomi paneli, yöresel yemek sergisi ve yemek yarışmalarıyla Siirt’e özgü tatların tanıtıldığını belirten Kızılkaya, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“12 bin yıllık tarihi, eşsiz doğası ve zengin mutfağıyla Siirt, kültürümüzün yaşatıldığı önemli bir şehirdir. Bu değerleri markalaştırmak, gastronomi turizmine kazandırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak en öncelikli hedeflerimizdendir. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, Türk Mutfağı Haftası’nı kutluyorum.”

Etkinlik sonunda, Vali Kızılkaya Siirt’e özgü tescilli ürünlerin yer aldığı fotoğraf sergisini gezerek eserleri inceledi.

Programa Vali Yardımcısı Şeyma Aktaş Semiz, AK Parti İl Başkanı Av. Bahri Caner Özturan, Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Tekin, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Hibya Haber Ajansı